Hvilke symptomer er der på åreknuder?

25 jan, 2019

Sponsoreret

Sponsoreret

Det er en god idé at kende til de forskellige symptomer på åreknuder, sådan at de kan blive behandlet i tide. Her kommer et par gode råd til, hvordan du kan diagnostisere dig selv.

Åreknuder mærkes mest når man står op. Her kan der nemlig være smerter, tyngdefornemmelse, kløe eller væskeansamlinger omkring anklerne, så det er nogle af de ting, du især skal være opmærksomme på.

Noget andet, du kan kigge efter, er, om du får kraftige blødninger ved benet, som går væk, hvis du holder benet højt og trykker på det blødende sted. I så fald er det højst sandsynligt åreknuder.

Derudover er der også mange med åreknuder, der klager over at være trætte i benene og få lægkramper om natten. Derudover er der også mange, der får eksem ved anklerne, der kan udvikle sig til skinnebenssår.

Der er lavet undersøgelser, der viser, at 5 procent af de patienter, der har åreknuder, udvikler nye komplikationer hvert år. Det kan eksempelvis være eksem, blødning, årebetændelse eller misfarvninger på huden. Åreknuder udvikler sig nemlig og bliver større hele livet, mere hos nogle end hos andre. Derudover er der også 5 procent af dem, der er blevet behandlet for åreknuder, der udvikler nye åreknuder hvert år, men de nye åreknuder er nemmest at fjerne, når de ikke har nået at udvikle sig så meget.

Related Posts

Sådan bygger du din egen terrasse

Sådan bygger du din egen terrasse

En terrasse er mange boligejeres store drøm, og måske behøver det ikke at blive ved drømmen. Det er faktisk ret simpelt at bygge sin egen terrasse. Du skal blot følge nogle få enkle trin, og så kan du snart nyde solen på din egen private terrasse.   Træ eller...

Klæd dit barn ud på bedste vis

Klæd dit barn ud på bedste vis

For mange børn er det en fest, når det er tid til at klæde sig ud. Det er sjovt at blive til en anden specielt, hvis kostumet er fuldendt ned til den mindste detalje. Ikke nok med at dit barn kan gå stolt afsted til enten fastelavn, halloween eller en udklædningsfest,...

Har du brug for læsebriller?

Har du brug for læsebriller?

Er det blevet sværere at læse det med småt? Så er det måske på tide at anskaffe dig et par læsebriller! Når vi bliver ældre, bliver vores øjne mindre fleksible, og det sker hurtigere for nogle af os end andre. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for...