Hvilke symptomer er der på åreknuder?

Sponsoreret

Det er en god idé at kende til de forskellige symptomer på åreknuder, sådan at de kan blive behandlet i tide. Her kommer et par gode råd til, hvordan du kan diagnostisere dig selv.

Åreknuder mærkes mest når man står op. Her kan der nemlig være smerter, tyngdefornemmelse, kløe eller væskeansamlinger omkring anklerne, så det er nogle af de ting, du især skal være opmærksomme på.

Noget andet, du kan kigge efter, er, om du får kraftige blødninger ved benet, som går væk, hvis du holder benet højt og trykker på det blødende sted. I så fald er det højst sandsynligt åreknuder.

Derudover er der også mange med åreknuder, der klager over at være trætte i benene og få lægkramper om natten. Derudover er der også mange, der får eksem ved anklerne, der kan udvikle sig til skinnebenssår.

Der er lavet undersøgelser, der viser, at 5 procent af de patienter, der har åreknuder, udvikler nye komplikationer hvert år. Det kan eksempelvis være eksem, blødning, årebetændelse eller misfarvninger på huden. Åreknuder udvikler sig nemlig og bliver større hele livet, mere hos nogle end hos andre. Derudover er der også 5 procent af dem, der er blevet behandlet for åreknuder, der udvikler nye åreknuder hvert år, men de nye åreknuder er nemmest at fjerne, når de ikke har nået at udvikle sig så meget.