Overvejer du at lease din næste bil? Disse typer leasing kan du vælge

Sponsoreret

Mange danskere vælger at lease deres biler fremfor at købe. Men hvilken type leasing skal du vælge, hvis du vil lease din næste bil? Få overblikket her.

Det kan være en dyr fornøjelse at købe ny bil. For de fleste kræver det både et stort lån til finansiering af bilens købspris, og så kommer der ofte en bred vifte af forvirrende udgifter til afgifter, forsikringer og vedligehold ved siden af.

Finder man i stedet den rigtige leasingtype, kan det til gengæld blive nemmere  og billigere at finde nyt køretøj.

Måske er det også derfor, at over hver tredje nye danske bil i det første halvår af 2018 er blevet leaset. I hvert fald er det en populær løsning blandt danskere, selvom antallet af leasede biler er dalet en smule sammenholdt med samme periode for 2017. Det bekymrer dog ikke Gunni Mikkelsen, der er direktør hos De Danske Bilimportører.

-Årsagen til faldet i leasede biler er uden tvivl de ændrede vilkår for leasing, der kom med efterårets politiske aftale om bilafgifterne, hvor der dels kom en lettelse i registreringsafgiften, men også en stramning af reglerne for leasing, siger hun til sin egen brancheorganisation.

-Dog ser vi, at leasing igen begynder at stige fordi det alt andet lige er en attraktiv anskaffelsesform for mange – både for private forbrugere og virksomhederne, siger Gunni Mikkelsen.

Overvejer du at lease din næste bil, bør du være opmærksom på, hvilken type leasing der matcher dine behov. Du kan nemlig vælge erhvervsleasing, privatleasing eller splitleasing, som også kaldes flexleasing.

Alle tre leasingformer har hver deres fordele, så det anbefales at sætte sig godt ind i mulighederne eller få vejledning, hvis du ønsker leasing af bil.