Sådan kører du længst på literen

Sponsoreret

Vil du gerne have mere ud af din bil og klemme nogle flere kilometer ud af de dyre benzindråber? Det er faktisk ikke så svært, hvis bare du følger de her 3 enkle tips.

Moderne biler bliver i dag lavet til at køre rigtig langt på literen. Men hvis du har en ældre model, kan benzinen hurtigt slippe op. Du kan dog selv gøre en række ting, der får din bil til at køre længere på literen.

Sænk farten
Fartgrænserne betyder ikke, at det er den hastighed, du skal køre. Hvis du sænker farten og kører 10 km langsommere end normalt, kan du spare virkelig meget. Hvis du sænker farten på motorvejen fra 130 til 110 km/t, kan du spare op til 20 % i brændstof.

Chiptuning
En anden mulighed er at få chiptunet din bil. Chiptuning betyder, at man ændrer i koden til bilens chipsæt, så bilen får mere effekt og kører længere på literen. Hvis du skal chiptune din bil, skal du have fat i en autoriseret bilmekaniker, der har forstand på det.

Dæktryk
Sørg for at din bil hele tiden har det korrekte dæktryk, hvis trykket er forkert, bruger du unødvendig benzin. Her kan du spare ca. 1000 kr. om året